Winkelwagen

Affiliate partner

Wij van Rapunsel zijn erg blij met ons affiliate programma, graag steunen wij mensen die content schrijven over bijvoorbeeld kinderboeken of een recensie schrijven, en zeker niet te vergeten de auteurs en illustrators van een boek. Met ons affiliate programma zorgen wij samen dat de klanten onze lokale boekhandel kunnen vinden en wij belonen u voor het delen van de content. De commissie is 7% en een account is binnen enkele seconden gratis aangemaakt. 

  • Promoot onze producten op je eigen website en ontvang hiervoor commisie
  • Geef zelf aan wanneer je wilt uitbetalen of betaal uit in een cadeaubon
  • Steun met ons affiliate programma de lokale boekhandel 

Voor vragen over het affiliate programma kunt u een e-mail sturen naar support@rapunsel.nl

Graag geven wij hier een toelichting wat er zoals mogelijk is met ons affiliate programma. Wanneer u heeft geregistreerd en ingelogd bent dan ziet u het volgende overzicht.

De tabbladen beschrijven wij hieronder in het kort waar ze voor staan.

  • Overzicht geeft aan welke status van commissie en je kan een verzoek to uitbetaling doen.
  • Commissie is een tabblad waarin je kan zien welk product welke commissie heeft opgebracht.
  • Affiliate Tools is voor het maken van affiliate links en banners.
  • Download een compleet CSV bestand en upload alle producten met affiliate links.
  • Betalingen is voor de gegevens met betrekking tot uitbetalen van commissie.
  • Profiel is voor uw naam en e-mailadres welke wij nodig hebben voor contact.

De affiliate tools beschrijven wij ook nog graag voor u omdat deze de meeste gebruikte is en u hiermee de affiliate links kan aanmaken zodat onze webshop kan herkennen dat de bezoeker afkomstig is vanuit uw link.

Er zijn twee manieren om affiliate links aan te maken en de eerste is genereer links. Dit is om bezoekers in het algemeen naar onze website te linken en niet gericht naar een specifiek product. Wanneer u op de knop geneer link klikt dan maakt het affiliate programma de link voor u aan, dit kan u dan kopiëren en op de gewenste plek weer gebruiken. Daarbij geven wij ook gelijk de optie om het via social media te delen of d.m.v. een QR code.

De tweede optie is genereer banners. Hierbij kan u alleen een categorie kiezen en dan op zoek klikken en vervolgens krijgt u alle producten die in deze categorie zitten te zien. Bent u specifiek naar een product op zoek en weet u welke, toets dan de titel in het zoekvenster en zet de categorie op de juiste waarin dit boek zich zal bevinden.

Er zijn twee opties om nu het product te gaan delen, klik op de button link en er verschijnt bovenin de rechtstreekse link naar het product met daarin de persoonlijke affiliate code. Het is ook weer hier te delen op social media of maak een eigen QR code aan.

Door op geneer banner te klikken komt u in het onderstaande scherm.

Met deze optie kan u zelf achtergrond kleuren en tekst kleuren instellen en de html code direct gebruiken voor op uw eigen website.

16-04-2021 is versie 1.0 ontstaan van het affiliate programma van Rapunsel. Wij vernemen dan ook graag wat u van het programma vind en vooral hoe we het beter kunnen maken en zo ook voor u betere resultaten kunnen boeken. Voor feedback en vragen over het affiliate programma kunt u mailen naar support@rapunsel.nl