Geef een prentenboek cadeau 2025 Superjuffie! van Janneke Schotveld met illustraties van Annet Schaap

Geef een prentenboek cadeau 2025 Superjuffie! van Janneke Schotveld met illustraties van Annet Schaap

OVER DE ACTIE

Het jeugdboek van 2025 is Super Juffie van Janneke Schotveld, met illustraties van Annet Schaap. Vanaf 7 februari is dit geliefde boek in de boekhandel te koop voor slechts € 2,99.

Super Juffie is een ode aan de bijzondere leerkrachten die dagelijks het verschil maken. Dit hartverwarmende en avontuurlijke verhaal inspireert kinderen om moed en vriendschap te omarmen. Zowel leerlingen als leerkrachten zullen zich herkennen in de prachtige avonturen van Super Juffie, die met haar bijzondere krachten altijd klaarstaat om te helpen.

Het is de ideale titel voor kinderen in groep 5 en 6. Perfect om samen te lezen, voor te lezen én om cadeau te geven.

Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de mooiste boeken

De campagne Geef een Boek Cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het prachtig zijn als ieder kind een eigen verzameling van de mooiste kinderboeken in zijn of haar kamer heeft staan – zodat boeken een vaste plek in hun leven krijgen. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

Doe mee en geef een boek cadeau!

Wij roepen alle scholen, bibliotheken, kinderopvangcentra en andere instanties op om deel te nemen aan deze prachtige campagne. Door een exemplaar van Super Juffie cadeau te geven, schenken we kinderen niet alleen een boek, maar ook een avontuur dat hun liefde voor lezen zal vergroten.

Hoe kun je helpen?

  1. Koop het boek: Super Juffie is voor slechts €2,99 verkrijgbaar bij Rapunsel.
  2. Deel het verhaal: Organiseer een voorleesmoment, een boekenmarkt of een andere activiteit om het boek te vieren.
  3. Verspreid de boodschap: Gebruik social media, nieuwsbrieven en posters om anderen te inspireren om ook mee te doen.
  4. Reserveer voor 31 oktober de aantal boeken zodat je ze ook op 7 februari kan uitdelen.
  5. Afhalen in de winkel 

 

Geef een boek cadeau 2025 Superjuffie! van Janneke Schotveld met illustraties van Annet Schaap |

Geef een boek cadeau 2025 Superjuffie! van Janneke Schotveld met illustraties van Annet Schaap |Over het boek 
Juf Josje is op het eerste gezicht een gewone juf. Maar als ze een dier in nood hoort aarzelt ze geen moment, of ze nu voor de klas staat of niet. Ze neemt een hap van een krijtje en verandert in …  Superjuffie! Als een echte superheld schiet ze door de lucht en redt het dier. 

Op haar nieuwe school probeert Juf Josje haar bijzondere krachten geheim te houden voor de kinderen en vooral voor de strenge directeur. Ondertussen is er iets niet pluis in de stadsdierentuin. Slagen Superjuffie en de kinderen erin om de dierentuin te redden?
Een boek met vaart, humor én de nodige spanning! 

Over Janneke Schotveld en Annet Schaap
Janneke Schotveld debuteerde in 2007 met Villa Fien, en schrijft sindsdien het ene prachtige boek na het andere. Schotveld: ‘Vanaf dat moment leek het wel alsof er een kraantje was opengezet: het ene na het andere verhaal stond te dringen in mijn hoofd.’  
Haar boeken kenmerken zich door maatschappelijke onderwerpen, een liefde voor dieren en vooral veel humor. 

In 2017 schreeft ze het kinderboekenweekgeschenk Kattensoep. In 2018 verscheen haar met een Vlag en Wimpel bekroonde verhalenbundel De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes. Onlangs verscheen Zoef! – Over een jongen, de tijd en een vliegend tapijt, een grappig en ontroerend verhaal over liefde en rouw. De Superjuffie! serie heeft inmiddels 10 delen en er is in 2018 een film van gemaakt. Een tweede film staat in de planning. 

Janneke Schotveld is blij met de keuze voor Superjuffie! ‘Ik ben al jaren groot fan van ‘Geef een boek cadeau’. Met deze actie kan echt ieder kind een eigen boek cadeau krijgen en dat is fantastisch. Dat het dit jaar Superjuffie is vind ik natuurlijk superleuk!’  

Het eerste boek van Janneke Schotveld, Villa Fien, was ook meteen de eerste keer dat Annet Schaap een verhaal van Janneke illustreerde. Annet was helemaal weg van het boek en begreep waarom haar uitgever had bedacht dat zij en Janneke goed bij elkaar zouden passen.
Alhoewel Annet zelf niet zo’n dierenliefhebber is, houdt ze wél van dieren tekenen en dat komt heel mooi uit, want ze komen in alle soorten en maten voor in Superjuffie!

Chat openen
1
Advies nodig?
Welkom bij Rapunsel! Heeft u vragen over onze kinderboeken of speelgoed? Chat nu vrijblijvend met ons voor het beste advies!