Winkelwagen

Voor scholen

Rapunsel werkt veel samen met een groot aantal basisscholen in de regio.

Saneren
Het is mogelijk om uw schoolbibliotheek te laten screenen. Wij komen kosteloos langs om samen met de mensen van de mediatheek te kijken of de collectie moet worden aangevuld of vervangen.
Naast de bekende titels hebben wij een groot assortiment boeken over verschillende onderwerpen. Onderwerpen als bijvoorbeeld geschiedenis, natuur, dieren, rouwverwerking of echtscheiding. Ook is er een uitgebreide keuze in boeken voor kinderen met dyslexie in huis. Bij elke aanschaf ontvangt de school de gebruikelijk schoolkorting.
Daarnaast is het mogelijk om de kinderen bij de keuze van boeken te betrekken. Wij komen graag met een selectie naar de school om daar een boekenpresentatie te organiseren.

 

Zakelijk op rekening bestellen bij Rapunsel.

Zakelijk op rekening bestellen is bij ons ook mogelijk. Dit kan d.m.v. het bestelformulier (welke hier te downloaden is) in te vullen of u kunt bestellen online in onze webshop. Wanneer u naar het afrekenproces gaat dan kunt u hier uw bedrijfsgegevens invullen en betalen met de knop zakelijk op rekening. Wij zorgen dan dat de boeken besteld worden(indien leverbaar) en houden u op de hoogte van het bestelproces. Vervolgens zullen wij de factuur per mail naar u toesturen.

(Wanneer er titels ontbreken in de webshop dan kunt u dit in het opmerkingsveld plaatsen en wij voegen deze producten dan aan de order toe)


Kinderboekenweek, de Nationale Voorleeswedstrijd en de Nationale kinderjury

Elk jaar in mei kunnen scholen materiaal bij CPNB bestellen voor verschillende activiteiten. Zo kan er materiaal besteld worden voor de Kinderboekenweek, de Nationale Voorleeswedstrijd en de Nationale kinderjury. Hiervoor kunt u Rapunsel als afhaalpunt kiezen.
Als alle Griffels en Penselen bekend zijn dan komen deze, samen met de kerntitels, op onze site te staan.


De boekenshow 

Elk jaar organiseren wij een Boekenshow. Hier worden de boeken gepresenteerd die het afgelopen jaar zijn uitgekomen. Dit is een uitgelezen kans om de schoolbibliotheek aan te vullen. Zo blijft de bibliotheek up-to-date.
De boeken zijn ingedeeld op thema zodat het voor de bezoeker makkelijker is om een keuze te maken.
Steeds vaker komen leerkrachten samen met een aantal leerlingen boeken uitzoeken. Dat is een goede ontwikkeling. De kinderen worden hierdoor gemotiveerd om meer te gaan lezen.


De nationale voorleesdagen

Al 18 jaar zorgen De Nationale Voorleesdagen voor eindeloos veel voorleesplezier. Acht schooldagen lang staat interactief voorlezen met de leukste interactieve verwerkingsopdrachten centraal.

Het lespakket van De Nationale Voorleesdagen helpt u om elk prentenboek uit de Prentenboek Top 10 helemaal tot leven te brengen. De lessen sluiten goed aan bij de vaste onderdelen van uw week, zoals muziek- of gymles. Er zijn verschillende lesideeën per titel, net als leuke knutselinstructies. En bij het Prentenboek van het Jaar zit het leuke voorleesknuffeltje dat voorlezen nog interactiever maakt.


De Rapunselzaal 
In de Rapunselzaal, achter in de winkel, organiseren wij regelmatig activiteiten. Via de nieuwsbrief blijft u hiervan op de hoogte.

Wilt u graag meer informatie of weten wat de mogelijkheden voor uw school zijn? Neem dan contact met ons op en stuur een mail naar info@rapunsel.nl of bel naar 0592-300788.