Voor scholen |
Voor scholen |

Het avontuur van lezen en leren begint op school!

Stel je eens voor: een bibliotheek vol met boeken die nieuw, relevant en educatief zijn, rechtstreeks op school! Bij Rapunsel geloven we in de kracht van lezen en leren, en we zijn verheugd om aan te kondigen dat we gratis en vrijblijvend de bibliotheek van jouw school komen saneren. Met ons programma willen we niet alleen actuele en boeiende inhoud in handen van kinderen leggen, maar ook een leesomgeving creëren die nieuwsgierigheid aanwakkert, verbeelding voedt en een solide basis legt voor een succesvolle toekomst.

Een nieuw hoofdstuk voor de schoolbibliotheek

Lezen is niet alleen een vaardigheid, maar een toegangspoort tot een wereld vol kennis en mogelijkheden. Als partner van scholen in het hele land, begrijpen we bij Rapunsel het belang van een goed gevulde en actuele schoolbibliotheek. Daarom zijn we er trots op aan te kondigen dat we, met ons streven naar het bevorderen van leesvaardigheid en leesplezier, scholen helpen hun bibliotheekomgeving nieuw leven in te blazen.

Voor scholen |
Voor scholen |

Waarom lezen belangrijk is

Lezen gaat verder dan het simpelweg ontcijferen van woorden. Het opent de deur naar een wereld van verbeelding, ontdekking en begrip. Kinderen die regelmatig lezen, vergroten niet alleen hun woordenschat en taalvaardigheid, maar ontwikkelen ook kritisch denken, empathie en een breder perspectief op de wereld om hen heen. Lezen versterkt niet alleen cognitieve vaardigheden, maar ook emotionele intelligentie.

De voordelen voor de toekomst

De kennis en ervaringen die kinderen opdoen tijdens het lezen, dragen rechtstreeks bij aan hun academische succes en persoonlijke groei. Een solide leesvaardigheid legt de basis voor succes in vrijwel elk vakgebied. Bovendien draagt het bij aan zelfvertrouwen, communicatieve vaardigheden en creativiteit. De wereld verandert snel, en het vermogen om informatie te begrijpen, te analyseren en kritisch te evalueren, wordt steeds waardevoller. Door kinderen aan te moedigen om te lezen, bereiden we ze voor op de uitdagingen en kansen van de toekomst.

Onze samenwerking met scholen

Bij Rapunsel hebben we een passie voor lezen en leren. We begrijpen dat de school een centrale rol speelt in de ontwikkeling van kinderen, en we willen scholen ondersteunen bij het creëren van een omgeving die lezen en leren aanmoedigt. Ons programma voor het saneren van schoolbibliotheken is ontworpen om de bibliotheek te transformeren tot een ruimte vol inspiratie en ontdekking. We werken nauw samen met scholen om ervoor te zorgen dat de inhoud van de bibliotheek actueel, divers en boeiend is.

Activiteiten die aanzetten tot lezen

Naast het vullen van de bibliotheek met boeken, willen we bij Rapunsel ook activiteiten organiseren die kinderen aanzetten tot lezen en leren. Denk aan voorleessessies, boekenclubs, schrijfwedstrijden en leesuitdagingen. Door lezen leuk en interactief te maken, creëren we een positieve leescultuur die blijvende voordelen oplevert.

Samen bouwen aan de toekomst

Samen met scholen willen we bouwen aan een generatie die niet alleen leest om te leren, maar ook om te groeien en te gedijen. We geloven dat toegang tot kwalitatieve literatuur en een inspirerende leesomgeving de basis legt voor levenslang leren en succes. Door kinderen aan te moedigen om te lezen, geven we hen de sleutel tot een wereld van verbeelding, kennis en mogelijkheden.

Neem contact op voor samenwerking

Wil je samen met Rapunsel de schoolbibliotheek een nieuwe start geven? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de kinderen van vandaag en morgen de kracht van lezen ontdekken en omarmen, en klaar zijn voor een toekomst vol belofte.

Chat openen
1
Advies nodig?
Welkom bij Rapunsel! Heeft u vragen over onze kinderboeken of speelgoed? Chat nu vrijblijvend met ons voor het beste advies!