Winkelwagen

Samen vinden wij het mooiste boek voor jou.

Wij kunnen niet vooraf bepalen of een leerling het boek leuk vind. Wel kunnen wij het zoeken eenvoudig maken en de mooiste en de meest actuele titels beschikbaar stellen. Graag ondersteunen wij de scholen met bijvoorbeeld het saneren van de schoolbibliotheek en om de mooiste boeken te vinden. Wij adviseren graag persoonlijk en zorgen dan echt dat u ontvangt wat er nodig is om alle leerlingen aan het lezen te krijgen.

Saneren

Het is mogelijk om uw schoolbibliotheek te laten screenen. Wij komen kosteloos langs om samen met de mensen van de mediatheek te kijken of de collectie moet worden aangevuld of vervangen. Naast de bekende titels hebben wij een groot assortiment boeken over verschillende onderwerpen. Onderwerpen als bijvoorbeeld geschiedenis, natuur, dieren, rouwverwerking of echtscheiding. Ook is er een uitgebreide keuze in boeken voor kinderen met dyslexie in huis. Bij elke aanschaf ontvangt de school de gebruikelijk schoolkorting. Daarnaast is het mogelijk om de kinderen bij de keuze van boeken te betrekken. Wij komen graag met een selectie naar de school om daar een boekenpresentatie te organiseren.

Zakelijk op rekening bestellen bij Rapunsel.

Zakelijk op rekening bestellen is bij ons ook mogelijk. Dit kan d.m.v. het bestelformulier (welke hier te downloaden is) in te vullen of u kunt bestellen online in onze webshop. Wanneer u naar het afrekenproces gaat dan kunt u hier uw bedrijfsgegevens invullen en betalen met de knop zakelijk op rekening. Wij zorgen dan dat de boeken besteld worden(indien leverbaar) en houden u op de hoogte van het bestelproces. Vervolgens zullen wij de factuur per mail naar u toesturen. (Wanneer er titels ontbreken in de webshop dan kunt u dit in het opmerkingsveld plaatsen en wij voegen deze producten dan aan de order toe)

Evenement

Het hele jaar door zijn er verschillende activiteiten in diverse thema's. Deze activiteiten zijn er vooral op gericht om kinderen enthousiast te maken om te gaan lezen, denk aan de kinderboekenweek, nationale voorleesdagen, voorleeswedstrijd, kinderjury en nog veel meer. Ook proberen wij zoveel mogelijk mee te doen met andere activiteiten en zijn ook met regelmaat bij een signeersessie aanwezig of een event in DNK in Assen. Heb je een event waarbij Rapunsel niet kan ontbreken? Stuur ons dan gerust een e-mail en wij laten het weten of we hierbij aanwezig kunnen zijn.

Boekenshow

Elk jaar organiseren wij een Boekenshow. Hier worden de boeken gepresenteerd die het afgelopen jaar zijn uitgekomen. Dit is een uitgelezen kans om de schoolbibliotheek aan te vullen. Zo blijft de bibliotheek up-to-date. De boeken zijn ingedeeld op thema zodat het voor de bezoeker makkelijker is om een keuze te maken. Steeds vaker komen leerkrachten samen met een aantal leerlingen boeken uitzoeken. Dat is een goede ontwikkeling. De kinderen worden hierdoor gemotiveerd om meer te gaan lezen.

School matrialen

Elk jaar in mei kunnen scholen materiaal bij CPNB bestellen voor verschillende activiteiten. Zo kan er materiaal besteld worden voor de Kinderboekenweek, de Nationale Voorleeswedstrijd en de Nationale kinderjury. Hiervoor kunt u Rapunsel als afhaalpunt kiezen. Als alle Griffels en Penselen bekend zijn dan komen deze samen met de kerntitels op onze site te staan.

Rapunsel zaal

In de Rapunselzaal, achter in de winkel, organiseren wij regelmatig activiteiten. Via de nieuwsbrief blijft u hiervan op de hoogte. Wilt u graag meer informatie of weten wat de mogelijkheden voor uw school zijn? Neem dan contact met ons op en stuur een mail naar info@rapunsel.nl of bel naar 0592-300788.

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is dat kinderen boeken lezen:

Al met al kan het lezen van boeken dus een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen op verschillende vlakken.