4 april 2013 is Rapunsel, een kinderboekenwinkel in Assen, van start gegaan.

Bij Rapunsel Assen kunt u terecht voor kinderboeken maar ook boeken voor jong volwassenen, educatieve spelletjes, kaarten en leuke cadeautjes. Wij hebben merken zoals; Djeco, Haba, Goki, Janod, Jelly Cat, Rubens Barn en Lilliputiens ook in ons assortiment. Het inpakken van een cadeautje doen wij heel graag, het is en moet een feestje zijn om iets van Rapunsel uit te pakken. Het inpakken is mogelijk in de winkel maar bieden wij ook gratis online aan voor uw bestellingen, hiervoor is op de pagina afrekenen een link naar de gratis inpakservice.

Even voorstellen

Ik ben Linda en ik ben sinds september 2020 eigenaar van deze fantastische winkel. Al 25 jaar samen met mijn partner André, woonachtig in Assen en kattenbaasje van Otto en Hetty. Vanaf dat ik kan lezen doe ik dat al veelvuldig, vroeger werd ik altijd gestimuleerd door mijn ouders, ik kreeg vaak boeken en we gingen vaak naar de bieb, heerlijk vond ik dat!. Dat is ook het gevoel wat ik kan doorgeven in mijn werk, ik weet nog zo goed hoe ik me voelde, verscholen in mijn kamer verloren in een boek. Wat is er nou mooier dan dat door te kunnen geven aan de kinderen die nu in de winkel komen?.

Het persoonlijk adviseren van een boek.

We proberen zoveel mogelijk boeken zelf te lezen zodat we ook echt goed advies kunnen geven over wat er bij het desbetreffende kind past, Mooier bestaat dan ook niet dat je later te horen krijgt dat het boek goed in de smaak is gevallen!. Kort gezegd ik hou van lezen en ik heb met deze winkel van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Zelf lees ik graag YA (Young adult) omdat ik dit gewoon een lekker romantisch genre vind, ook lees ik graag fantasy, een verzonnen wereld in je hoofd vormgeven heeft iets magisch. Hier een paar van mijn favoriete boeken: Harry Potter.(ik heb de boeken verslonden wat een fantastische wereld vond ik dat.) Twilight( romantiek en fantasy in 1 super!.) De Veger, maar ook Briefjes voor Pelle heeft indruk gemaakt, zo kan ik nog wel even doorgaan, maar ik hoop u allen in de winkel te ontmoeten en u daar alles over mooie boeken persoonlijk te kunnen vertellen.


Ik ben Loekie en werk sinds 1998 in een kinderboekenwinkel. Eerst naast mijn studie, later in combinatie met mijn werk. Uiteindelijk heb ik gekozen om helemaal voor het boekenvak te gaan. Het verbaast mij elke keer weer hoe schrijvers en illustratoren emoties kunnen oproepen door alleen tekst of mooie platen. Na zo’n boek, duurt het altijd even voordat ik weer met een nieuw boek kan beginnen. Voor veel kinderen gaat lezen niet vanzelf. Om daar een mooi boek voor te vinden en ze hetzelfde te laten ervaren vind ik een uitdaging en maakt dit werk bijzonder. Inschatten welk boek past bij de belevingswereld van een kind. Om dit goed te kunnen doen, probeer ik zoveel mogelijk te lezen. Ik hoop dat we dan samen zover komen dat ook een “niet zo’n lezer” kan ervaren hoe fantastisch verhalen kunnen zijn.