📚✨ Word een Kinderboekenheld! ✨📚

Ben jij dol op lezen en wil je (andere) kinderen inspireren? Wij zoeken enthousiaste lezers die kinderboeken willen ontdekken en hun mening willen delen! Duik in een wereld vol avontuur en schrijf sprankelende reviews. Doe mee, ontvang een leesexemplaar van ons en deel je leeservaringen! Zo help je ons de magie van boeken te verspreiden. Meld je nu aan en maak deel uit van ons leespanel! 🌟📖👧🧒

Aanmelden kan via info@rapusel.nl

Gees en Karina

Wij lezen regelmatig boeken en ook kinderenboeken. Sinds kort mogen we voor Rapunsel recensies schrijven. Dat vinden we echt heel gaaf om te doen!

Maar wie zijn wij?

Leespanel |Wij zijn Gees en Karina. Allebei zijn we werkzaam in het basisonderwijs. Gees is conciërge en Karina is leerkracht en veel met lezen en de schoolbibliotheek bezig. We werken allebei 4 dagen in de week. Hier halen we veel energie uit. We vinden het heel leuk om met kinderen te werken. We leren ze van alles en we leren van hen.
Naast werken, fietsen we ook graag. Een wens is om de Elfstedentocht een keer te fietsen. Als we niet fietsen, lezen we veel. We vinden lezen super leuk. We houden van detectives, ook op televisie volgen we dat soort series.
Kinderboeken is een ander verhaal. Daarin vinden veel meer genres leuk. Het ligt vaak ook aan de schrijver of schrijfster. Een boek moet je ‘pakken’. Meestal gebeurt dat ook wel en is het zo spannend, mooi of onroerend dat we het boek graag uit willen lezen. We lezen dus van alles.
Zo hebben we alle boeken van ‘De Grijze Jager’ en ‘De Broederband’ , beide geschreven door John Flanagan, gelezen. Iedere keer waren we weer benieuwd naar een nieuw boek en iedere keer was het weer een feestje om te lezen.
Boeken van Jacques Vriens vind ik (Karina) fijn om voor te lezen. Ze zijn grappig, leuk, prettig geschreven en soms zit er een mooie boodschap in een verhaal. Denk maar aan de verhalen van ‘Meester Jaap’.
Kortgeleden hebben we Baskerville Hall gelezen. Dat doet een beetje denken aan Harry Potter, maar ook aan Sherlock Holmes. Het is spannend, het laat ruimte voor de fantasie en die combinatie vinden we ook erg leuk.

We vinden het supertof dat we nieuwe, recent uitgegeven boeken mogen ‘testen’. Zo blijven we een beetje bij en kunnen we op school ook weer advies geven als er gezocht wordt naar een goed, mooi boek.

Hieronder een overzicht van de laatste recente boeken die wij hebben gelezen.

Briefjes voor Pelle Geschreven door Marlies Slegers Pelle is een jaar alleen met zijn moeder als hij een doos krijgt van zijn moeder. Of eigenlijk, van zijn vader. Dat gebeurt precies een jaar nadat zijn vader dood is gegaan. Pelle is nieuwsgierig en wil de briefjes graag lezen. Alleen er.......

De veger. Het verhaal van een meisje en haar monster. Door anderen te redden, Redden we onszelf. Nan is bij de Veger sinds ze klein is. Samen vegen ze schoorstenen. De Veger vertelt ’s avonds altijd mooie verhalen. Op een ochtend is de Veger plotseling verdwenen. Dat is nu 5.......

We moeten je iets vertellen. Geschreven door Marlies Slegers. Hazel is het middelste kind van drie. Ze heeft een zus, Rivka en een broertje, Nathan. Hazel dankt haar naam aan een in bloei staande hazelaar. Samen met haar ouders hebben ze het goed voor elkaar. Althans….dat dacht Hazel. Ze krijgen.......

Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall. Dit boek is geschreven door Ali Standish, in samenwerking met de Conan Doyle Estate Ltd.Arthur Doyle is de hoofdpersoon van dit boek. De echte Arthur Conan Doyle werd in 1859 geboren. De afkomst van dezeDoyle vertoont gelijkenis met de afkomst van Arthur in het.......

Chat openen
1
Advies nodig?
Welkom bij Rapunsel! Heeft u vragen over onze kinderboeken of speelgoed? Chat nu vrijblijvend met ons voor het beste advies!