Winkelwagen

Leespanel

Leespanel Rapunsel kinderboeken en meer Assen

Het is goed om te weten wat de recensies van een boek zijn. Maar weten wij eigenlijk wel of dit ook de beleving van de lezer is? Door de leeftijdsverschil kan het zijn dat onze beleving van een boek heel anders is dan dat van een kind die het boek leest. Hiervoor hebben wij in 2016 het leespanel van Rapunsel Assen samengesteld, dit zijn lezers in de verschillende leeftijden van de boeken die wij aanbieden en wij krijgen dus ook de recensies van en door de lezers. Zo krijgt krijgen wij een beter beeld wat wij kunnen adviseren en hoe de kinderen het boek beleven.

ASSEN – Boekenwurmen van alle leeftijden kunnen bij kinderboekhandel Rapunsel in Assen gratis boeken lezen en daar een recensie over schrijven.
De 11-jarige Bo Spoelman is een van de recensenten: “Ik twijfelde tussen twee boeken en toen had de verkoopster het idee van een leespanel. Toen mocht ik het boek mee naar huis en daarna ging ik een recensie schrijven. Dat was heel leuk en zo kreeg ik een nieuw boek mee.”

Belangrijk
Volgens Bo is het belangrijk dat de mening over kinderboeken van kinderen zelf komen. “Dan weet je of het een leuk boek is en wat kinderen van jouw leeftijd ervan vinden.”

De boeken die de kinderen meekrijgen, zijn leesexemplaren van de uitgeverij, die na het schrijven van de recensie ingeleverd worden. Zo’n vijftien kinderen zitten momenteel in het leespanel.

Adviseren
De recensies komen op de website van de boekhandel terecht. “Ik kan met die gegevens weer klanten adviseren als ik een boek wil verkopen. Kinderen lezen boeken anders dan volwassenen. Wij ervaren dat anders dan een jongen of meisje van tien jaar”, zegt eigenaresse Lidwien Kingma.

Bron afkomstig van RTV Drenthe

Wil jij ook onderdeel worden van het leespanel?

Lees jij heel veel boeken en vertel je hier ook nog graag over? Stuur ons dan een bericht met je naam, leeftijd en wat voor boeken je leuk vind. Als er plek is in het leespanel dan mag jij gratis boeken lezen welke nieuw binnen komen en wij horen dan graag wat je van het boek vind, de recensie van het boek plaats je dan op onze website en hiermee laat jij anderen weten wat je van het boek vind en of ze het boek ook willen gaan lezen.

Aanmelden kan via info@rapunsel.nl