De Nacht van de Bliksemregen

geschreven door Myron van der Velden

Lana woont bij haar opa in Parijs, omdat haar moeder plotseling is overleden. De wereld en de tijd staat vanaf dat moment voor Lana eigenlijk stil.

Opa doet zijn best om te zorgen dat Lana het leuk heeft en leuke dingen doet, maar dat valt niet mee.

Tot het moment dat Lana een geheimzinnige brief krijgt. Ze moet op een bepaalde tijd bij de Eiffeltoren komen. Ze krijgt ineens een geweldig mooi horloge. Van wie is dit? Wie heeft het haar gegeven? En wat moet ze ermee?

Als ze in de Eiffeltoren is, het verschrikkelijk regent en de bliksem inslaat, is ze ineens in een andere tijd. Lana vindt dat best eng en gek, want daar sta je dan in je spijkerbroek, 100 jaar terug in de tijd. En waar moet ze heen? Ze wil de avond dat haar moeder een ongeluk krijgt veranderen. Maar dat was een jaar geleden en nu is ze veel verder terug in de tijd. Lana ontmoet meneer Eiffel en die vindt het helemaal niet raar dat Lana praat over tijdreizen. Alex (eigenlijk heet hij Alexander) gelooft Lana ook wel, hij vindt het in ieder geval spannend en helpt Lana waar hij kan.

Of je nu wel of niet in tijdreizen gelooft…..het verhaal is zo fantastisch geschreven dat je gewoon in het verhaal zit. Het is net alsof je samen met Lana dit avontuur beleeft. Het is een prachtig en tegelijkertijd ook een ontroerend verhaal. Op de achterkant van het boek staat: ‘Magisch mooie jeugdroman over durven geloven in het onmogelijke.’ Het is een mooie boodschap en de schrijfster verwoord heel mooi hoe en welke les Lana leert.

Als je begint met lezen en je wordt nieuwsgierig, dan wil je het boek eigenlijk in één keer uitlezen.

Chat openen
1
Advies nodig?
Welkom bij Rapunsel! Heeft u vragen over onze kinderboeken of speelgoed? Chat nu vrijblijvend met ons voor het beste advies!