Prentenboek van het Jaar 2021 Coco kan het!

Coco kan het! van Loes Riphagen is verkozen tot Prentenboek van het Prentenboek van het jaar 2021Jaar 2021! Het wordt hét prentenboek dat alle aandacht krijgt tijdens De Nationale Voorleesdagen.

Juist nu veel gezinnen met elkaar thuis zijn door het coronavirus, is het moment om het Prentenboek van het Jaar bekend te maken. Want nu is voorlezen, een moment samen met je kind of kleinkind, zo belangrijk en daarbij biedt de Prentenboek Top 10 extra inspiratie.

Ik ben zo ontzettend trots dat mijn prentenboek is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021. Wat een bijzondere eer! Ik maakte dit boek voor mijn eigen Coco (3 jaar), dus dit voelt extra speciaal. Het is het allerbeste wat dit boek kon overkomen’, aldus een gelukkige Loes.

Coco kan het! gaat over het liefste babyvogeltje van het bos dat haar vleugeltjes moet uitslaan. Het is een prachtverhaal over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt.

Loes Riphagen (1983) groeide op tussen de dieren op een boerderij in Oene, een klein dorp op de Veluwe. Samen met haar tweelingbroer vertrok ze naar Rotterdam om te studeren aan de Willem de Kooning Academie. Op dit moment woont en werkt Loes in Amsterdam.

Loes Riphagen debuteerde in 2008 met haar boek Slaapkamernachtdieren. Met haar vrolijke en eigenwijze tekeningen valt ze op bij publiek, pers en jury’s. Loes wordt alom geprezen voor haar prachtige illustraties en gevoel voor detail. Haar laatste boeken zijn meervoudig bekroond. Zo ontving zij voor haar boek Bij de neus genomen een Global Pinwheel Award of Excellence in China en de prestigieuze Silver European Design Award 2018. Dit bijzondere boek was ook de winnaar van The Hong Kong Print Awards 2018 en de Global Illustration Honorary Mention Award 2018.

Haar werk is in verschillende landen verschenen, waaronder Frankrijk, Spanje, Rusland, Duitsland, Amerika, Letland, Estland, Finland, Denemarken, China, Korea, Taiwan, Portugal, Japan en Slovenië.

Lees meer op de website van Loes Riphagen

Prentenboek van het jaar 2021

Een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos het Prentenboek van het Jaar 2021 uit de prentenboeken die in 2019 verschenen. Samen met Coco kan het! zijn er nog negen andere prentenboeken gekozen, die samen de Prentenboek Top 10 vormen: