Woutertje Pieterse Prijs 2020

Bette Westera & Sylvia Weve winnen met Uit elkaar de Woutertje Pieterse Prijs 2020

Van alle oorspronkelijke Nederlandstalige kinderboeken is Uit elkaar verkozen tot het mooiste boek uit 2019! Dit werd vandaag bekendgemaakt in het NPO Radio 1 programma De Taalstaat.  De jury bestond dit jaar uit Arjan Peters, Karin Amatmoekrim, Marga Scholma, Juan Khalaf en Veerle Vanden Bosch.

De jury koos ‘voor een boek dat de tragiek niet ontkent, maar de feestelijkheid laat zegevieren. Het kan kinderen tot steun zijn, én laten lachen […]. Alles is origineel en sprankelend aan dit boek, met prettig-onaangepaste tekeningen en baldadige gedichten, waarin kinderen hoofdschuddend kijken naar de liefdescarrousel van de volwassenen, die hun kinderen soms lijken te vergeten – maar die hun kinderen soms ook een nieuw perspectief bieden.’

Gouden duo

Bette Westera en Sylvia Weve vormen samen een veelbekroond duo. Eerder maakten zij al de boeken Ik leer je liedjes van verlangen en aan je apenstaartje hangen, in 2011 bekroond met een Zilveren Griffel, Aan de kant, ik ben je oma niet!, in 2013bekroond met een Gouden Penseel en Vlag & Wimpel van de Griffeljury, en Doodgewoon, in 2015 bekroond met een Gouden Griffel, een Vlag & Wimpel van de Penseeljury, de Gouden Poëziemedaille én de Woutertje Pieterse Prijs. In 2018 won Was de aarde vroeger plat? de Gouden Poëziemedaille en een Zilveren Griffel.Vorig jaarwerd Sylvia Weve voor haar indrukwekkende en veelzijdige oeuvre bekroond met de prestigieuze Max Velthuijs-prijs en vierde Bette Westera haar 20-jarig schrijverschap.

Filmpje en lessuggesties

De Woutertje Pieterse Prijs maakte deze mooie video van de winnaars en zorgde voor lessuggesties.

Chat openen
1
Advies nodig?
Welkom bij Rapunsel! Heeft u vragen over onze kinderboeken of speelgoed? Chat nu vrijblijvend met ons voor het beste advies!