Kinderjury Stemweek

Alle kinderen in Nederland van 6 tot en met 12 jaar mochten tijdens de Stemweek van 11 t/m 17 mei stemmen op hun favoriete boek. Uit al deze stemmen zijn in twee categorieën (6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar) drie boeken genomineerd die kans maakten op de Kinderjury, de Lezersprijs van de Kinderboekenweek. Het boek met de meeste stemmen in de categorie 6 t/m 9 jaar is De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton (Lannoo), vertaald door Edward van de Vendel. In de categorie 10 t/m 12 jaar is het boek Vet koel – Het leven van een Loser 13 van Jeff Kinney, vertaald door Hanneke Majoor, het populairst bij kinderen.

Bekijk hier de video van de bekendmaking

 

 

Duizenden kinderen tussen de 6 en 12 jaar hebben gestemd op hun favoriete boek tijdens de Kinderjury Stemweek van 11 t/m 17 mei. De zes boeken met de meeste stemmen, drie boeken in de categorie 6 t/m 9 jaar en drie boeken in de categorie 10 t/m 12 jaar, maken kans op de Kinderjury, de Lezersprijs van de Kinderboekenweek.

Categorie 6 t/m 9 jaar:

  • De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald door Edward van de Vendel (Lannoo)
  • Dog Man en Kid Kat van Dav Pilkey, vertaald door Tjibbe Veldkamp (Condor)
  • Dolfje ontvoerd! van Paul van Loon met illustraties van Hugo van Look (Leopold)

Categorie 10 t/m 12 jaar:

  • Grappenmakers van Nellerike de Voogd met illustraties van Thirza Kok (Volt)
  • Toen het oorlog was, 1939-1945 van Annemiek de Groot e.a. met illustraties van Irene Goede (Gottmer)
  • Vet koel – Het leven van een Loser 13 van Jeff Kinney, vertaald door Hanneke Majoor(De Fontein)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Advies nodig?
Welkom bij Rapunsel! Heeft u vragen over onze kinderboeken of speelgoed? Chat nu vrijblijvend met ons voor het beste advies!