Winkelwagen

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Wil jij weten hoe een panda, tijger of ijsbeer leeft? Of ben je juist nieuwsgierig naar de dieren in de zee of diep onder de grond? Wil je alles leren over planten, bloemen en kruiden? En ben je benieuwd hoe je de natuur en het klimaat een handje kan helpen? Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat jij kan doen om haar te helpen! Leer over bijzonder dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten. De Kinderboekenweek 2022 is gi-ga-groen!

WAANZINNIGE BOOMHUTVERHALEN over toen het Stoel-In-Je-Neusdag was en andere WAANZINNIGE gebeurtenissen

De waanzinnige boomhut van Andy en Terry blijft maar groeien. Heel wat van hun avonturen waren te WAANZINNIG om op te schrijven … Maar nu niet meer! In welk dier verandert Terry Andy met zijn toverstaf? Hoe krijg je een stoel uit je neus op Stoel-in-je-neusdag? Wie kan tot in de ruimte springen tijdens de grote sprongen-springwedstrijd? Welk spelletje spelen Andy en Terry op de heel, heel regenachtige dag? Wat ruimt de supertopper-zuigeropper allemaal op?

Waanzinnige boomhutverhalen over toen het Stoel-In -Je-Neus-Dag was en en andere WAANZINNIGE gebeurtenissen is onderdeel van het lespakket van de Kinderboekenweek. Je krijgt het boek cadeau bij aanschaf van ten minste €12,50 aan kinderboeken.

Egalus

In de Sjeestijd heeft niemand tijd om stil te staan. De wereld is een drukte van jewelste en iedereen moet hoger, sneller, dieper, langer, groter! Egalus doet er niet aan mee. Hij houdt van stil, van de wind tussen zijn stekels, de zon op zijn neus en het gekraak van zand onder zijn pootjes. Iedere dag prikt Egalus het bos schoon. Maar steeds vaker, als hij klaar is in het bos, ligt er weer rommel in de duinen. En als de duinen leeg zijn, is het strand vies. Op een koude dag kan hij de rommel niet meer dragen. Boem! En dan staat alles stil … Terwijl Egalus uitgeput in slaap valt, beseffen de dieren dat het zo niet langer kan.

Egalus is onderdeel van het lespakket van de Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek is het te koop voor €8,25.

GROEP 1 EN 2

GROEP 3 EN 4

GROEP 5 EN 6

GROEP 7 EN 8

Dit is ... natuur! Kim Merel

Dit is ... natuur! Kim Merel

Back Titl

Dit is … natuur!

 

Iedereen heeft het altijd over natuur. Maar wat ís natuur nou eigenlijk? Op die vraag geeft Kim Merel antwoord in het prentenboek dit is … natuur! waarbij je je kunt blijven verwonderen. Want natuur zie je in de stad en vanuit het heelal. Het is overal op de wereld: op het land, in het water en in de lucht. Je kunt het zien… maar soms ook niet, omdat het zo verschrikkelijk klein is. Maar het is er wel. Het bestaat in de kou en in de warmte, in alle seizoenen. En zelf ben je ook een stukje van die natuur. Ga mee op reis met Kim Merel en ontdek de natuur.

Mus en kapitein Kwaadbaard en De Amorfe

Kevin HassingOp 4 oktober 2022 komt Kevin langs bij Rapunsel in Assen. Wil jij een gesigneerd exemplaar? Pre-order dan nu het boek en laat het signeren met een persoonlijke boodschap, vervolgens sturen wij het boek naar je op of kan je het ophalen in de winkel. Een gesigneerd exemplaar bestellen kan tot 1 oktober 2022.

Kevin Hassing, winnaar van de Kinderjury 2022, schreef met De Amorfe een spannend nieuw avontuur over Mus en kapitein Kwaadbaard en De Amorfe. Eerder verschenen De 5 Slangen en De koers naar de Kraken – waarvan deel 2 in 2022 door de Kinderjury is uitgeroepen tot mooiste kinderboek voor lezers vanaf 10 jaar.

Een geheimzinnig schip doemt op uit de mist en vaart recht op de kade van Zeeburgerdam af. Het blijkt De Amorfe te zijn, een vaartuig dat gemaakt is van glas. De kapitein van het schip, Nero, vertelt dat hij met zijn bemanning mee gaat doen aan het Tetra Toernooi, een legendarisch evenement dat zich afspeelt op een drijvende stad midden in de oceaan. Hij vraagt Mus en haar vrienden ook mee te strijden. Maar Mus twijfelt. Meedoen aan het toernooi betekent dat je je leven op het spel zet…

Chat openen
💬 Advies of hulp nodig?
Hallo 👋 waarmee kunnen wij helpen?