Boonanza

 11.99

Zeer interactief kaartspel. Plant verschillende bonensoorten en verhandel overtollige bonen aan je medespelers. Wie verkoopt zijn oogst het duurst?
Vanaf 10 jaar
3 – 5 spelers
+/- 45 min

1 op voorraad

De service van Rapunsel
  • Bestel voor €30,- voor gratis verzenden
  • Gratis inpakservice per product met thema
  • Persoonlijk advies en lokaal
  • Voor 14:00 besteld vandaag op de post

Over het spel

In dit communicatieve kaartspel handelen de spelers met hun bonen en verbouwen deze op hun akkers. Wie troggelt de andere spelers de beste bonen af en verdient het meeste geld?

Iedere speler krijgt 5 bonenkaarten en moet deze op volgorde in zijn hand houden. Verder heeft iedere speler twee bonenvelden. Op elk daarvan mag hij één soort bonen verbouwen. Als je aan de beurt bent, moet je de eerste kaart en mag je de tweede kaart uit je hand verbouwen. Daarna draai je twee nieuwe bonenkaarten open, die je mag houden of verhandelen. Je mag ook kaarten uit je hand verhandelen. Dat kan nuttig zijn, want een bonenveld is meer waard als er meer kaarten van een soort op liggen. En als je een soort moet verbouwen die er niet ligt, moet je een andere verkopen. En dat kan wel eens te vroeg komen… Je kunt er per spel echter wel één keer voor kiezen om voor drie thalers een extra bonenveld te kopen. Het spel is afgelopen als de stapel bonenkaarten drie keer is doorgespeeld. Wie daarna het meeste geld heeft, wint.

Boonanza is een fascinerend handelsspel van de auteur van Agricola en Le Havre en is een echte aanrader voor liefhebbers van bijvoorbeeld De Kolonisten van Catan.

Inhoud:

  • 104 bonenkaarten
  • 6 “3e bonenveld”-kaarten
  • de spelregels
Meer informatie
Artikelcode999-BOO01
Gewicht0.2200
Merk999 Games
Afmetingen12,3 x 9,7 x 2 cm
AuteurUwe Rosenberg
EAN Code8717249191506
Jaar van Uitgifte2002
Nominaties en prijzen

Extra informatie

Gewicht220 g
Afmetingen123 × 97 × 20 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Boonanza” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *