De naam van mijn vader

 19.99

1945. Klaus Mann reist als journalist door het naoorlogse Europa. Voor het eerst sinds jaren gaat hij terug naar zijn vaderland Duitsland. Hoe zal hij zijn thuisland en zijn landgenoten aantreffen? Wat is er allemaal veranderd door de oorlog? En hoe is hijzelf veranderd door alles wat hij heeft meegemaakt?

Op knappe wijze brengt Rindert Kromhout de geschiedenis (de Tweede Wereldoorlog) en de actualiteit (vluchtelingen die zich nergens meer thuis voelen) samen in een meeslepende roman, beschreven door de ogen van de schrijver Klaus Mann. Net als in zijn Bloomsbury-trilogie (bekroond met de Gouden Lijst, Thea Beckmanprijs, genomineerd voor de Deutscher Jugendliteraturpreis) brengt Kromhout een beroemde (schrijvers)familie tot leven.

De naam van mijn vader genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2021

Uitverkocht

Stuur mij vrijblijvend de status van dit product.

Share Product Page

Deel product met anderen op:

De service van Rapunsel:
  • Bestel voor €35,- voor gratis verzenden
  • Gratis inpakservice per product met thema
  • Persoonlijk advies en lokaal
  • Voor 14:00 besteld vandaag op de post

De jury van de Woutertje Pieterse Prijs – bestaande uit Abdelkader Benali (voorzitter), Jeroen Dera, Marga Scholma, Veerle Vanden Bosch en Marjoleine Wolf – nomineert in 2021 zes boeken uit het volledige aanbod aan kinder- en jeugdboeken die verschenen tussen 1 januari en 31 december 2020. De vijfde nominatie is voor De naam van mijn vader van Rindert Kromhout: “Het is een geweldige verdienste dat hij zowel het leven van de schrijver Klaus Mann, als een tijdperk van nazisme en oorlog zo toegankelijk en intelligent met elkaar weet te verweven,” aldus de jury.

Productspecificaties De naam van mijn vader

ISBN: 9789025880156
Auteur: Kromhout, Rindert
Nur: 301 – Literaire roman, novelle
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Verschijningsdatum: 04-11-2020
Uitgever: WPG Kindermedia
Imprint: Leopold
Taal: Nederlands
Illustraties: Nee
Aantal pagina’s: 256

Extra informatie

Gewicht 379 g
Afmetingen 214 × 140 × 23 mm

Stuur mij vrijblijvend de status van dit product.