De zweetvoetenman

 29.99

Wie had kunnen denken dat het recht zo interessant, spannend en soms ook grappig zou zijn? Het boek De zweetvoetenman zit vol waargebeurde verhalen brengt Annet Huizing samen met illustrator Margot Westermann de rechtsstaat tot leven.

En waar gaan die verhalen dan over? Over het zeilmeisje Laura, dat eerst niet en later wel in haar eentje de zee op mocht. Over de man die ‘fuck de koning!’ riep. Over rapper Typhoon die door de politie aan de kant werd gezet omdat hij in een dure auto reed.

En over de onterechte veroordeling van Lucia de B. Aan de hand van bekende en onbekende zaken ontdek je als lezer hoe het recht werkt en hoe een rechter tot zijn oordeel komt. Ook kom je erachter dat ogenschijnlijk eenvoudige zaken bij nader inzien toch meer haken en ogen hebben.

Dit is een kinderboekenweek 2021 titel, bekijk hier het overzicht.

Uitverkocht

Stuur mij vrijblijvend de status van dit product.

De service van Rapunsel
  • Verzendkosten €3,50 en boven €30,- gratis
  • Gratis inpakservice per product met thema
  • Persoonlijk advies en lokaal
  • Voor 14:00 besteld vandaag op de post

Intrigerende vragen komen aan bod in De zweetvoetenman wat als je per ongeluk de verkeerde vermoordt? Heeft een hond inspraak? Mag je je eigen fiets terugstelen? Wanneer mag je iemand een knal verkopen? Waarom bemoeit de overheid zich met hagelslag? En mag je liegen tegen de rechter?

De verhalen zijn geïllustreerd met cartooneske tekeningen en infographics. Vier uitklappagina’s geven extra informatie over de gang van zaken in het recht, hoe het eraan toegaat in de rechtszaal en hoe een wet wordt gemaakt. Dit boek laat zien dat het recht overal is, en van iedereen.

Productspecificaties De zweetvoetenman

ISBN: 9789047708261
Ondertitel: over rechtzaken & regels (en een hoop gedoe)
Auteur: Huizing, Annet
Illustrator: Westerman, Margot
Nur: 248 – Mens en maatschappij (>12 jaar)
Boeksoort: Algemeen
Verschijningsvorm: Hardback
Verschijningsdatum: 23-03-2021
Uitgever: Lemniscaat B.V., Uitgeverij
Imprint: Lemniscaat B.V., Uitgeverij
Taal: Nederlands
Illustraties: Ja

Extra informatie

Gewicht1327 g
Afmetingen259 × 219 × 36 mm