Een wonderprachtig dier

 39.99

Na het overdonderende succes van ‘Ik wou dat ik een vogel was’ zijn we uiterst verheugd en trots om nu ‘Een wonderprachtig dier’ aan te kondigen. Deze rijk geïllustreerde poëziebloemlezing bevat 366 dierengedichten van Nederlandse en Vlaamse dichters – een voor elke dag van het jaar, inclusief schrikkeldag.
De adembenemende illustraties van Britta Teckentrup nemen de lezer mee op een reis langs het dierenrijk. Van dolfijnen en walvissen in de diepblauwe zee en olifanten en giraffes op de uitgestrekte savanne, via pinguïnkolonies op de Zuidpool naar apen en tijgers in warme, tropische wouden. Maar ook lammetjes, honden en kikkers worden niet vergeten.
Een perfect boek om keer op keer weer te ontdekken hoe leuk en mooi poëzie kan zijn.

Met gedichten van: Hendrik Marsman, Hans Andreus, Ted van Lieshout, Herman Gorter, Jaap Robben, Johanna Kruit, Koos Meinderts, Rutger Kopland, Sjoerd Kuyper, Bette Westera, K. Schippers, Willem Wilmink, Mary Heylema, Ingmar Heytze en vele, vele anderen.

Voor dit boek gaat Ploegsma een samenwerking aan met het Wereld Natuur Fonds. Een deel van de opbrengst gaat naar dit goede doel.

1 op voorraad

Share Product Page

Deel product met anderen op:

De service van Rapunsel:
  • Bestel voor €35,- voor gratis verzenden
  • Gratis inpakservice per product met thema
  • Persoonlijk advies en lokaal
  • Voor 14:00 besteld vandaag op de post

Productspecificaties Een wonderprachtig dier

ISBN: 9789021682525
Hoofdtitel: Een wonderprachtig dier
Ondertitel: Een dierengedicht voor elke dag van het jaar
Reeks: Voorleesbundels
Auteur: Diverse auteurs
Illustrator: Teckentrup, Britta
Nur: 290 – Poëzie voor kinderen algemeen
Boeksoort: Algemeen
Verschijningsvorm: Hardback
Verschijningsdatum: 10-11-2021
Uitgever: WPG Kindermedia
Imprint: Ploegsma
Taal: Nederlands
Illustraties: Ja
Aantal pagina’s: 336

  • Al ruim 30.000 exemplaren van Ik wou dat ik een vogel was verkocht!
  • Luxe uitgevoerd op groot formaat met leeslint en linnen rug
  • 366 gedichten van bekende Nederlandse en Vlaamse dichters
  • Perfect cadeauboek
  • Voor dit boek gaat Ploegsma een samenwerking aan met het Wereld Natuur Fonds. Een deel van de opbrengst gaat naar dit goed doel.

Over de Illustrator Britta Teckentrup

Britta Teckentrup is een bekroonde illustrator, auteur en beeldend kunstenaar. Ze werd geboren in Hamburg en groeide op in de stad Wuppertal.
Ze verhuisde in 1988 naar Londen om illustratie en beeldende kunst te studeren aan St Martin’s College en het Royal College of Art. Haar prijzen omvatten een nominatie voor de Deutscher Jugendliteraturpreis en twee Special Mention bij de Bologna Ragazzi Award voor ‘Alle Wetter’ en ‘The Egg’.
‘Don’t Wake Up Tiger’ was Nederlands prentenboek van het jaar 2018 en ‘Under the Same Sky’ op de shortlist voor de Kate Greenaway Award.

Britta is uitgenodigd om workshops te geven op The Edinburgh Book Festival, Hay Festival, Bath Festival en Ilustratour en haar fine art werk is regelmatig tentoongesteld in haar galerie in Londen en op kunstbeurzen over de hele wereld. Een interview op Deutschlandfunk kun je hier beluisteren.
Sinds 1993 heeft Britta meer dan 120 prentenboeken geschreven en geïllustreerd die in meer dan 30 verschillende talen zijn vertaald.
Na 17 jaar in het Verenigd Koninkrijk woont en werkt Britta nu in Berlijn met haar Schotse echtgenoot en hun zoon Vincent.