Iets heel bijzonders

 15.99

De nieuwste Nielsen: onweerstaanbaar, ontroerend, onbetaalbaar. Wilbur (genoemd naar het varkentje uit Charlotte’s web) hoopt zijn oude leven achter te laten als hij op een nieuwe middelbare school begint. Toch blijft hij achtervolgd worden door iets wat hem op de basisschool is overkomen. Tot overmaat van ramp heeft zijn beste vriend Alex net een relatie met Fabrizio, waardoor hij minder tijd voor Wilbur heeft. Gelukkig is daar Sal, zijn oude buurman bij wie hij altijd terechtkan. Als zijn klas via een uitwisselingsproject een groep Franse leerlingen ontvangt, komt Charlie bij hem in huis. Charlie blijkt geen jongen, maar een meisje, Charlotte. Een erg leuk meisje bovendien. Maar Wilbur durft Charlie niet te vertellen wat hij van haar vindt. Dat is het moment waarop Sal, Alex en Fabrizio besluiten om Wilbur eens goed onder handen te nemen, als een echt Queer Eye-team. Laat het maar aan Susin Nielsen over om daar een vrolijk, ontroerend en hartverwarmend geheel van te maken. Iets heel bijzonders is, hands down, de mooiste Nielsen tot nu toe.

(1 klantbeoordeling)

Beschikbaar via nabestelling

De service van Rapunsel
 • Bestel voor €30,- voor gratis verzenden
 • Gratis inpakservice per product met thema
 • Persoonlijk advies en lokaal
 • Voor 14:00 besteld vandaag op de post

Productspecificaties Iets heel bijzonders

ISBN: 9789047713265
Auteur: Nielsen, Susin
Nur: 284 – Fictie 13-15 jaar
Boeksoort: Algemeen
Verschijningsvorm: Hardback
Verschijningsdatum: 18-11-2021
Uitgever: Lemniscaat B.V., Uitgeverij
Taal: Nederlands
Illustraties: Nee
Aantal pagina’s: 300

Extra informatie

Gewicht469 g
Afmetingen224 × 151 × 23 mm

1 beoordeling voor Iets heel bijzonders

 1. Margreet

  Iets heel bijzonders is inderdaad een heel bijzonder (YA)verhaal. Zeker ook geschikt voor volwassenen. De hoofdpersoon is Wilbur, eigenlijk heet hij William, maar vanwege zijn lievelingsboek Charlotte’s Web wilde hij naar het varkentje Wilbur worden genoemd. Hij is een bijzondere jongen, en we weten allemaal, als je anders bent dan anderen loop je meer kans om gepest te worden. Hij heeft weinig zelfvertrouwen, is dik en vindt zichzelf een kneus.
  Zijn eerste schooldag op 11 jarige leeftijd (ze zijn net naar Toronto verhuisd, hij kreeg voorheen thuisonderwijs) verloopt dramatisch. Zijn 2 moeders Nora en Carmen, de mampa’s, besluiten dat hij nu toch moet doorzetten.
  Buurman Sal van 85 speelt een belangrijke en fijne rol in Wilbur’s leven en gelukkig krijgt hij ook een vriend op school, Alex, wat helaas van tijdelijke aard is als die verliefd word op Fabrizio.
  Het zit Wilbur niet mee.
  Alles verandert door een uitwisselingsproject op school.. een paar jaar later..
  Charlie uit Parijs komt bij Wilbur logeren. En het blijkt tot ieders verbazing een meisje te zijn! Een heel mooi, leuk meisje…..
  Dat valt Tyler, de grootste pestkop, natuurlijk ook op en Tyler heeft geen gebrek aan zelfvertrouwen en ziet er goed uit.

  En dan blijkt dat Wilbur echte vrienden heeft.

  Er spelen veel thema’s in dit boek, die heel goed en ook met veel humor met elkaar worden verweven.
  Wilbur doet me denken aan Norman Foreman. Alleen vond ik dat boek wat te langdradig.
  Iets heel bijzonders heeft dat niet.
  Ik denk dat het zeker voor de doelgroep een geweldig leuk en herkenbaar boek is. Ik heb het ook met plezier gelezen.
  Natuurlijk heeft de Dino in het boek ook een rol en Templeton, een scharminkelig hondje. Ook moet ik de gedichten noemen die Wilbur schrijft, je vindt er vele in het boek(in het Engels) en Alex zet een paar op muziek.
  Zeker een aanrader!
  5?

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *