Kinderboekenweek 2024 lekker eigenwijs |

Kinderboekenweekgeschenk 2024

Dit jaar markeert een bijzondere mijlpaal in de wereld van kinderliteratuur. De 70ste Kinderboekenweek, die plaatsvindt van 2 tot en met 13 oktober, heeft een thema dat zowel jong als oud zal aanspreken: “Lekker eigenwijs!” Dit thema weerspiegelt niet alleen de geest van avontuur en individualiteit die kenmerkend is voor de kindertijd, maar is ook een eerbetoon aan de creatieve geesten die de verbeelding van onze kinderen blijven prikkelen. En wie zou beter de essentie van dit thema kunnen belichamen dan de veelgeprezen auteur Pieter Koolwijk?

Pieter Koolwijk, geboren in 1974, heeft zich sinds zijn debuut met “Vlo en Stiekel” stevig gevestigd in het hart van de Nederlandse kinderliteratuur. Zijn reis in de wereld van kinderboeken is er een van constante vernieuwing en onbegrensde verbeelding. Van het hartverwarmende “Bens boot” – dat lof oogstte in de vorm van een Vlag en Wimpel – tot het bekroonde “Gozert”, waarvoor hij in 2021 de prestigieuze Gouden Griffel ontving, heeft Koolwijk keer op keer bewezen dat hij een meester is in het creĆ«ren van verhalen die zowel betoveren als inspireren.

Dit jaar, tijdens de Kinderboekenweek, hebben liefhebbers van kinderboeken nog meer reden om te vieren. Bij aankoop van een bepaald bedrag aan kinderboeken, krijg je het Kinderboekenweekgeschenk gratis – een traditie die zowel de leescultuur onder kinderen bevordert als de waardering voor het vak van schrijver en illustrator. En met een auteur als Pieter Koolwijk aan het roer, is dit geschenk gegarandeerd iets bijzonders.

Dus, ouders, opvoeders, en liefhebbers van kinderboeken, markeer deze data in uw agenda. De 70ste Kinderboekenweek belooft een viering te worden van eigenzinnigheid, creativiteit, en de tijdloze vreugde van het lezen. En wie weet, misschien wordt de vonk van een levenslange liefde voor boeken wel aangestoken in het hart van een jonge lezer, dankzij de onvergetelijke verhalen van Pieter Koolwijk.

kinderboekenweek 2024

Het prentenboek van de kinderboekenweek 2024

Kinderboekenweek 2024 lekker eigenwijs |

De Kinderboekenweek van 2024, van 2 tot 13 oktober, wordt een festijn van kleur en verbeelding, geleid door de getalenteerde NoĆ«lle Smit. Als auteur van het Prentenboek van dit jaar, brengt Smit haar unieke, eigenwijze flair naar het thema “Lekker eigenwijs!”.

NoĆ«lle Smit, geboren in 1972, is een gevestigde naam in de wereld van kinderillustraties. Haar portfolio is rijk en divers, met hoogtepunten zoals “Fiet wil rennen” (Prentenboek van het Jaar 2011) en “Vuilnisvarkens Job en Bob”, bekroond met een Zilveren Penseel. Haar samenwerking met Annie M.G. Schmidt toont haar veelzijdigheid en diepe begrip van kinderliteratuur.

Haar tekstloze prentenboekenreeks bij uitgeverij Querido, waaronder “In de tuin”, “Naar de markt”, en “Aan zee”, benadrukt haar vermogen om verhalen te vertellen zonder woorden. Deze boeken zijn wereldwijd geliefd, met publicaties in landen als Frankrijk, Engeland, Duitsland, Denemarken, BraziliĆ« en de VS.

Maak je klaar om je te laten betoveren door NoĆ«lle Smit’s visuele verhalen tijdens de Kinderboekenweek!

De thematitels

Voor de Kinderboekenweek van 2024 stelde een comitƩ een lijst samen met daarop twintig boeken die passen bij het thema Lekker eigenwijs. Deze boeken staan centraal tijdens de Kinderboekenweek, zowel thuis als op school.

Makkelijk lezen thematitels

Als aanvulling op de bestaande thematitels van de Kinderboekenweek, presenteren we met trots de Makkelijk Lezen-lijst, speciaal samengesteld voor leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 die lezen soms een uitdaging vinden.
Chat openen
1
Advies nodig?
Welkom bij Rapunsel! Heeft u vragen over onze kinderboeken of speelgoed? Chat nu vrijblijvend met ons voor het beste advies!