De lieve krokodil

 14.99

Grappig kartonboek over vriendschap en samenwerken

Op deze krokodil kan je rekenen. Iedereen kan op zijn lange rug terecht: de muis, het everzwijn, de antilope. Met zijn grote bek vol scherpe tanden houdt de lieve krokodil vijanden op een afstand. Wie jaagt op zijn vrienden krijgt een lesje. GRRRRR! Maar is er ook nog plaats voor… een bange neushoorn?
Een stapelverhaal over onvermoede kracht door samenwerking.

Sardes-Leespluim februari 2022

1 op voorraad

Share Product Page

Deel product met anderen op:

De service van Rapunsel:
  • Bestel voor €35,- voor gratis verzenden
  • Gratis inpakservice per product met thema
  • Persoonlijk advies en lokaal
  • Voor 14:00 besteld vandaag op de post

Productspecificaties
ISBN: 9789045124964
Hoofdtitel: De lieve krokodil
Auteur: Timmers, Leo
Nur: 271 – Peuterboeken
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Verschijningsdatum: 15-10-2021
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Imprint: Querido
Taal: Nederlands
Illustraties: Ja
Aantal pagina’s: 32
Hoofdonderwerp: Prentenboeken

Juryrapport Sardes-Leespluim februari 2022
Een verhaal over een lieve krokodil. Iedere peuter spitst direct de oren; een krokodil is toch een heel eng beest? Nee hoor, deze niet. Met een olijke blik wandelt hij over het omslag. Zelfs zijn scherpe, puntige tanden stralen een en al vriendelijkheid uit. Wat doet deze krokodil? Hij helpt dieren in nood.

De eerste die zijn hulp nodig heeft is een muis. Er zit een enge slang achter hem aan. Krokodil laat zijn tanden zien, roept GRRRR! en de slang kiest het hazenpad. Dan heeft een wild zwijn hulp nodig, er zit een hyena achter hem aan. Nou, die hyena weet niet hoe snel hij weg moet komen. De krokodil zet zich schrap voor het volgende dier in nood, een impala. Nu zitten er al drie blije dieren op de rug van de krokodil.

Bij de vierde lijkt de krokodil uitgeschakeld te worden, het gewicht van de neushoorn kan hij niet aan. Likkebaardend komt de leeuw dichterbij, gevolgd door de gieren. Maar let op, daar stormen vier woeste, boze beesten de pagina over. De leeuw is een stip in de verte. Samen zijn ze voor niemand meer bang. Of toch voor de krokodil die plotseling een verschrikkelijke brul laat horen? O nee, grapje.

Tegen een rustige achtergrond komen de dieren goed tot hun recht. Er zijn dan ook weinig woorden nodig, de bewegingen en mimiek spreken boekdelen. Leuk om die te benoemen. De beweeglijke muis, logge neushoorn, elegante impala en de schokkerige hyena. En wat een emoties zijn er te zien. Angst, opluchting, blijdschap, boosheid, schrik, verbazing en vast nog meer om over te praten en veel te bekijken.
De stevige uitvoering in een liggend formaat leent zich voor veelvuldig gebruik

Extra informatie

Gewicht 516 g
Afmetingen 257 × 195 × 17 mm