Zelf pasta of pizza maken? Een heerlijke salade, een frittata of misschien bosvruchtensorbetijs en een sinaasappeltaart? In overzichtelijke stappen kom je, begeleid door heel veel illustraties, tot de meest heerlijke en verantwoorde gerechten.
Snelle, gemakkelijke en gezonde gerechten
Stap voor stap beschreven, in heldere taal zonder moeilijke woorden
Honderden illustraties die de uitleg van de bereidingswijze ondersteunen
Foto’s van alle gerechten
Met extra tips over veilig koken, en duidelijke uitleg van snijtechnieken
‘Een prettig nuchter kinderkookboek voor kleine Italofielen. Leuk vormgegeven en zeer toegankelijk. Alle basics – van ‘hoe gebruik je een dunschiller’ en ‘hoe breek je een ei’ tot hoe spreek je prosciutto uit’ (pro-sjoe-to) – worden helder uitgelegd. Hierna volgen ruim veertig klassieke recepten, waaronder eentje voor vers pastadeeg waar ook volwassenen hun voordeel mee zouden kunnen doen.’ Janneke Vreugdenhil – NRC
Amanda Grant is culinair schrijver en moeder van Ella, Lola en Finley. Ze heeft verschillende boeken over gezonde voeding voor kinderen geschreven, ze schrijft de Junior Cooks-pagina’s voor Delicious magazine en heeft een passie om kinderen te leren goed te eten en zelf te koken.
De illustraties van Harriet Russell zijn verschenen in diverse tijdschriften en projecten. Ze houdt van Italiaans eten en vooral het recept voor linguine met pesto op bladzijde 94 van dit boek vindt ze heerlijk.
Productspecificaties De zilveren Lepel voor kinderen
ISBN: 9789000377138
Vervanger van: 9789000347537
Ondertitel: De lekkerste Italiaanse gerechten maak je zelf!
Reeks: De Zilveren Lepel
Nur: 216 – Kookboeken (<12 jaar)
Boeksoort: Algemeen
Verschijningsvorm: Hardback
Verschijningsdatum: 12-03-2021
Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Imprint: Spectrum
Taal: Nederlands
Illustraties: Ja
Aantal pagina’s: 192